Voedselbank Moerwijk

Voedselbank Moerwijk logo rond 535x535

De Voedselbank in Moerwijk helpt wekelijks tussen de 120 en 150 gezinnen aan eten door ze tijdelijk van een voedselpakket te voorzien. Om de klanten van de Voedselbank van voldoende eten te kunnen voorzien, wordt samengewerkt met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo wordt er voor gezorgd dat mensen in armoede worden geholpen, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Geloven in Moerwijk is samen met de diaconie van de Marcuskerk (PG de Drieklank), de Moerwijk Coöperatie en de Pit van Moerwijk betrokken bij de Voedselbank Moerwijk.

Over de Voedselbank
De Voedselbank helpen mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook hebben we een netwerk aan adviseurs om andere zaken op orde te krijgen. Kom ik in aanmerking voor een pakket? Lees het hier!

Zo berekent de Voedselbank of je in aanmerking komt voor een voedselpakket
Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur, water en licht. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan ons ‘normbedrag’? Dán helpen we je graag.

Met onze eenvoudige rekenhulp weet je in 1 minuut of je een kans maakt op voedselhulp (geen garantie). Klik hier voor de rekenhulp.

Let op! Dit is nog geen garantie dat je het pakket ook krijgt. Je hulpverlener zal nog altijd een aanvraag moeten doen. Dat kan hier

Voorbeeld
Ben je bijvoorbeeld alleenstaand en houd je minder dan € 230,- over voor eten en kleding? Dan kom je in aanmerking. Die € 230,- is ons normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

Meer info over deze berekening vind je op de website van de Voedselbank Nederland

%d bloggers liken dit: